La Liga statistik

La Liga är en fotbollsliga som varje år rankas som en av de bästa och populäraste ligorna i hela världen. Detta tack vare att många av världens allra bästa fotbollsspelare spelar i ligan. Här kommer uppdaterad statistik för en av världens bästa fotbollsligor. Här kommer ligatabellen, kommande omgångs spelschema och skytteligatoppen.

Statistik – La Liga: La Liga-tabell

Kolla in en uppdaterad La Liga-tabell. La Liga har allt som oftast sina ligagiganter i topp men varje år kommer det nya utmanare som tampas om topplatserna. Så här ser tabellen ut just nu.

La Liga spelschema

Här kommer spelchemat för La Ligas kommande omgång. En La Liga-säsong har 38 består av 38 seriematcher. De tre första lagen är kvalificerade till Champions League. Fyran kvalar. Lag 5, 6 och 7 spelar Europa League.

La liga skytteliga

Skytteligan i La Liga bjuder på välkända fotbollsspelare som hör till världens allra bästa fotbollsspelare. Varje år kommer det nya stjärnskott som återfinns i toppen av den spanska högstadivisionens skytteliga. La Liga är hem till flera av världens bästa anfallare.

 

 

 

 

 

La Liga-statistik: seriesegrare

Det lag som vunnit La Liga flest gånger är Real Madrid. De har vunnit ligan inte mindre än 34 gånger. Efter Real Madrid kommer antagonisterna FC Barcelona som tagit hem titeln 26 gånger. Trea i titelligan kommer Atletico Madrid som har 10 La Liga-titlar i prisskåpet. Endast tio lag har vunnit La Liga under den snart hundraåriga ligans historia.

Här kommer alla lag som vunnit La Liga: Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Athletic Bilbao, Valencia, Real Betis, Atletico Aviacion, Deportivo la Coruña, Real Sociedad och Sevilla.