Speltips Real Valladolid – Real Sociedad 13/9

Fyra matcher från La Liga under söndagen där jag väljer att fokusera på mötet Real Valladolid – Real Sociedad. Bolagen verkar tro på en målsnål historia men jag är inte beredd att hålla med där. Jag tror vi kan få se ett gäng mål till mycket trevligt odds.

Real Valladolid landade på en 13:e plats i La Liga förra säsongen där laget hade en del bekymmer med just målskyttet. 32 mål på 38 matcher är inga siffror att skryta med. Men det har sett bra ut på försäsongen och klubben har gjort ett par intressanta värvningar i den offensiva delen. Från Eibar har man hämtat Orellana och från Wolfsburger ansluter Shon Weissman, som gjorde hela 30 mål på 31 matcher förra säsongen. Lite svårt att veta vad man får av Weissman på den här nivån men Orellana är utan tvekan en bra värvning. Båda dessa herrar finns med i dagens matchtrupp som ser stark ut offensivt. Däremot tycker jag inte att defensiven ser lika stark ut och saknas gör mycket viktige mittbacken Kiko Olivas. Nu blir det troligtvis Joaquin och Javi Sanchez på mittbacken och det lär inte skrämma gästernas anfallare.

Real Sociedad landade på en stark sjätteplats under fjolåret och jag tycker att laget ser starka ut på papperet även denna säsong. Visst har de blivit av med Ödegaard, som återvänder till Real Madrid, men David Silva är ingen dålig ersättare. Ingen David Silva i dagens match, då han testats positiv för covid-19, och vi stryker dessutom anfallaren Willian Jose av samma anledning. Två tuffa avbräck för det offensiva men samtidigt så tycker jag att La Real har en fin uppsättning offensiva spelare i truppen. En anfallstrio med Oyarzabal, Isak och Portu bör kunna hitta på en hel del mot Valladolid. Defensivt inte alls samma bredd och därför är det kännbara avbräck när varken Monreal eller Zaldua kommer till spel idag. Två givna herrar på varsin ytterback.

Två lag som både gjort och släppt in en del mål på försäsongen och jag tror det kan fortsätta i den stilen med defensiva avbräck hos båda gängen.

Mitt spel blir över 2 mål (asian) till fina 2.04 hos ComeOn – 5/10 units

Sätt in 100 kr hos ComeOn och få 100 kr extra – klicka här!

/e@sy

Kommentera