Speltips Espanyol – Albacete 12/9

Den spanska fotbollen är tillbaka efter ett kortare uppehåll och jag tycker mig hittat ett vettigt speltips i matchen Espanyol – Albacete. Hemmalaget trillade ur högstaligan förra säsongen men ser väldigt starka ut på papperet och har imponerat på försäsongen. Minst två hemmamål här?

Espanyol trillade ur La Liga förra säsongen där de slutade på en jumboplats med hela 12 poäng upp till säker mark. Inte ens nära med andra ord men jag tycker ändå att spelet såg bra ut många gånger där de helt enkelt hade en del oflyt. Nu får de starta om i Segundan och med det lag vi ser på papperet så ska man utan tvekan vara med och fajtas om en direktplats. Spelare som Wu Lei, Darder, Raul de Tomas och Embarba ger barcelonaklubben en offensiv som väldigt få andra lag kan matcha. Endast 27 gjorda mål förra säsongen men motståndet är nu betydligt sämre och det har sett väldigt bra ut på försäsongen. I genrepet inför ligastarten besegrade man Almeria med klara 4-0 och sett till chanserna i den matchen så borde det blivit tennissiffror. Spelar de med samma fart och frenesi i anfallsspelet idag så ska vi få se minst två hemmamål.

Albacete tog ett par segrar i de två sista omgångarna av Segundan förra säsongen och klarade därmed ett nytt kontrakt med en poäng till godo på Deportivo La Coruna. Inget topplag alltså men de gjorde det bra på bortagräs under förra säsongen och släppte endast in 46 mål på totalt 52 matcher. Kikar vi till försäsongen så har det även sett bra ut defensivt med ett insläppt mål på tre matcher. Men lag i form av Castellon (1-1), Rayo Majadahonda (2-0) och Leganes (0-0) bör inte jämföras med dagens motstånd. Jag tror inte att matchtempot är i topp och då borde man få det väldigt jobbigt mot ett intensivt Espanyol.

Espanyol över 1,5 mål känns som ett givet spel till 1.99 hos Betsafe – 6/10 u.

100 kr extra att spela för hos Betsafe – klicka här!

/e@sy

Kommentera