Speltips: Barcelona – Celta Vigo 9/11

speltips-barcelona-celta-vigo

Lördagens spanska fotboll avslutas på Camp Nou där Barcelona tar emot Celta Vigo. Hemmalaget har inte imponerat mot slutet men här tror jag man tar sig i kragen och sprutar in mål på ett blekt bortalag.

Barcelona har inte imponerat så här långt men trots det så placerar sig katalanerna på en andraplats i ligatabellen, med två matcher mindre spelade än serieledande Real Sociedad. Formen inte alls något att skryta om då de förlorade sin senaste ligamatch mot Levante (1-3) och endast fick en pinne i veckans CL-match mot Slavia Prag (0-0). Dessa två resultat ser jag dock bara som positivt för kvällens spel. Det finns kvalité så det räcker och blir över, nu gäller det bara att skärpa till sig och göra jobbet. Jag minns bortaförlusten mot Athletic Bilbao (0-1) tidigt på säsongen där Barcelona följde upp med att fullständigt mangla Real Betis (5-2) på hemmaplan. Något liknande tror jag på idag. Truppläget ser även mycket bra ut då Luis Suarez redan är tillbaka från sin skada. Det innebär att Valverde kan ställa en mycket stark elva på planen och jag tror inte han vågar annat i detta läge.

Celta Vigo har inte alls fått till det denna säsong då laget placerar sig långt ner i tabellen på en 18:e plats. Ingen vidare form hos Barcelona men kikar vi på Celta Vigos formkurva så pekar det spikrakt nedåt. Fyra raka förluster i raden där motståndet inte varit allt för tufft i Alaves (0-2), Real Sociedad (0-1), Real Betis (1-2) och nu senast Getafe (0-1). Det vill sig inte alls med målskyttet och när de dessutom har ett darrigt försvarsspel så blir det svårt att vinna matcher. De har släppt in två mål i tre raka bortamatcher nu och ikväll ställs de mot en betydligt svårare motståndare. Vi har även ett par tuffa avbräck hos gästerna då varken Rafinha eller Santi Mina kommer till spel. Det tror jag innebär att Barcelona kan fokusera ännu mer på den offensiva delen och verkligen trycka tillbaka gästerna.

HÄMTA EN ODDSBONUS HOS 888SPORT OCH TA RYGG – KLICKA HÄR!

Efter två mindre bra prestationer är det dags för Barcelona att växla upp nu inför de egna fansen. Jag är övertygad om att Celta Vigo kommer få betala för detta. Mitt speltips blir:

  • Match: Barcelona – Celta Vigo
  • Speltips: Barcelona över 2,5 mål
  • Odds: 1.84 @ 888sport
  • Insats: 5/5 units
  • Spelstopp: 21:00

/e@sy

Kommentera