Speltips: Real Sociedad – Leganes 8/11

speltips-real-sociedad-leganes

Fredagsmatch från La Liga där vi beger oss mot de norra delarna av Spanien och närmare bestämt Estadio Anoeta. Här ska Real Sociedad ta emot Leganes och jag tycker det luktar mål till ett trevligt odds.

Real Sociedad går fortsatt väldigt starkt och placerar sig som trea i tabellen, på samma poäng som Real Madrid och Barcelona framför sig. En sen seger i senaste omgången borta mot Granada (2-1) stärker verkligen laget när de nu vänder hemåt till Anoeta igen, där det varit blandade resultat under säsongen. Anledningen till detta är att La Real blir lite väl ambitiösa inför de egna fansen och tänker väldigt mycket framåt. Någon skillnad på det tror jag inte på inför fredagens match, då hemmalaget inte lär ha någon större respekt för jumbon Leganes. Ödegaard saknas fortfarande och det är helt klart ett avbräck framåt, men jag tycker ändå att det såg väldigt bra ut i den offensiva biten senast. Sedan tidigare saknas även Illarramendi.

Leganes har haft en blytung säsong så här långt då laget parkerar som jumbo i tabellen med endast fem poäng på kontot. Klubben har agerat genom att göra ett skifte på tränarposten och det här blir första matchen med Javier Aguirre bakom rodret. Givetvis något som kan ge Leganes en nytändning och jag tycker trots allt att spelet sett ganska lovande ut mot slutet, trots massa förluster. De fortsätter att skapa chanser framåt men har väl inte den riktiga skärpan i avgörande lägen. Här kan de ligga på kontring mot ett väldigt offensivt hemmagäng och det tror jag kan passa gästerna ganska bra. Frågan är dock om de orkar stå emot defensivt och till den här matchen har de dessutom defensiva avbräck i både Christian Rivera, Ruben Perez och Jonathan Silva.

HÄMTA EN ODDSBONUS HOS 888SPORT – KLICKA HÄR!

Real Sociedad har fyra raka hemmamatcher som klivit över 2,5 mål och jag tycker det är passande motstånd för överspel även denna gång. Leganes är svajiga bakåt men kan mycket väl hjälpa oss till minst tre mål i matchen. Mitt speltips blir:

  • Match: Real Sociedad – Leganes
  • Speltips: Över 2,5 mål
  • Odds: 2.28 @ 888sport
  • Insats: 3/5 units
  • Spelstopp: 21:00

/e@sy

Kommentera