Speltips: Sevilla – Getafe 27/10

speltips-sevilla-getafe

Söndagen bjuder på ett riktigt hett möte från Ramon Sanchez Pizjuan där Sevilla tar emot Getafe. Det brukar vara bra tryck på arenan och Getafe är ett lag som rör upp känslor. Här stinker det kort och jag tror att gästerna får minst fyra till antalet.

Getafe hade en lugn ligamatch mot Leganes senast, där de endast fick ett gult kort, men annars har de ett vansinnigt högt snitt. 35 varningar så här långt på nio omgångar innebär att de nästan snittar exakt 4 kort per match. De rör upp känslor med sitt fysiska spel och det är ett spel de kommer fortsätta med.

Anledningen till att jag tror på många kort för Getafe i det här mötet är bland annat att de har spelat många matcher mot slutet, där de varvat ligaspel med Europa League. Sevilla har förvisso också haft europaspel men det är en stor skillnad på trupperna här. Getafe har inte alls samma bredd och kan nog vara lite trötta och hamna efter här.

Dessutom har vi två gubbar på fyra gula kort hos Getafe, Damian Suarez samt Allan Nyom, och det är inte alls omöjligt att de väljer att ta en ostskiva för att vara avstängd i nästa omgång. Getafe ska spela fem matcher på två veckor nu och kommer behöva rotera. Då kan lika gärna Suarez och Nyom stå över en ligamatch och nolla korten. Tar dessa två ett medvetet gult kan jag inte se hur det här spelet ska förloras.

Slutligen kikar vi även på domaren i denna match som är Jose Sanchez Martinez. Fyra matcher har det blivit så här långt och han håller ett trevligt snitt på hela sex kort per match. Känns som en perfekt domare för spelet.

Förra säsongen var det här spelet klart redan i halvtid på Ramon Sanchez Pizjuan. Vi hoppas givetvis på något liknande nu. Mitt speltips blir:

  • Match: Sevilla – Getafe
  • Speltips: Getafe över 3,5 kort
  • Odds: 2.10 @ Bet365
  • Insats: 4/5 units
  • Spelstopp: 18:30

/e@sy

Kommentera