Speltips: Las Palmas – Fuenlabrada 27/10

speltips-las-palmas-fuenlabrada

Vi kikar mot den spanska andraligan under söndagen där Las Palmas tar emot nykomligen Fuenlabrada hemma på Gran Canaria. Las Palmas har visat en oerhörd styrka hemma på ön den senaste tiden och jag tror vi får se minst två nya mål här mot en relativt svag motståndare.

Las Palmas har sprungit på riktigt bra efter att Jonathan Viera lånades hem igen. Laget hade nämligen fyra raka förluster innan det tog stopp i senaste omgången borta mot seriesuveränen Cadiz (0-2). Det ska dock sägas att Las Palmas styrde och ställde totalt i den matchen, utan att få in bollen. Det säger en del om vart vi har ölaget just nu. Spelet ser otroligt bra ut och det finns inget att klaga på när det gäller hemmaformen heller, med tre raka vinster och sju mål gjorda framåt. Nu är dessutom Maikel Mesa redo för spel igen och han kanske får några minuter här. Förvisso så saknas underbarnet Pedri i den här matchen men laget har visat att de kan göra mål även utan honom.

Fuenlabrada är nykomlingar i Segundan och har imponerat stort så här långt. Visst har de några vassa spelare i truppen men jag trodde inte de skulle ligga på en tredjeplats efter tolv spelade omgångar. Det ska dock sägas att de ställts mot många lag från den undre halvan och aldrig riktigt fått bekänna färg, speciellt inte på bortaplan. Spelet har inte heller sett särskilt lovande ut på resande fot där de nu har tre förluster på de fyra senaste matcherna, mot riktigt dåligt motstånd. Vi ska även nämna att laget fortfarande har en del defensiva bekymmer då både David Prieto och Juanma ser ut att missa söndagens match, tillsammans med ett par andra skadade spelare.

Jag spelar Las Palmas över 1,5 mål med 5/5 units (2.38 @ 888sport) och Jonathan Viera målskytt med 2/5 units (2.75 888sport)

/e@sy

Kommentera