Speltips: Las Palmas – Deportivo La Coruna 13/10

speltips-las-palmas-fuenlabrada

Söndagens matcher i spanska Segundan avslutas på Gran Canaria där Las Palmas gästas av Deportivo La Coruna. Hemmalaget går som tåget just nu och ska kunna skada ett vingklippt bortalag som inte alls imponerat så här långt.

Las Palmas såg väldigt intressanta ut inför säsongen med spetsspelare som Ruben Castro, Maikel och Araujo. Alla tre väldigt kapabla på den här nivån. Nu är det dock så att samtliga dessa herrar går långtidsskadade och det förklarar en del varför Las Palmas gått lite tungt inledningsvis. De fick dock låna in Jonathan Viera och efter hans intåg i laget så har det gått spikrakt uppåt. Förlust i hans första match mot Girona (0-1) förvisso men sedan har ölaget tre raka vinster där Albacete (3-2), Ponferradina (2-0) och Lugo (2-0) stått för motståndet. En spelare gör inte ett helt lag sägs det men tre mål och en assist på dessa matcher gör att jag börjar tvivla. Han gör verkligen lite som han vill ute på planen och sätter upp sina medspelare i väldigt fina lägen. En del avbräck inför söndagens match hos Las Palmas men det är egentligen inte några nya avbräck, så det oroar mig inte allt för mycket.

Deportivo La Coruna har haft en bedrövlig säsongsstart då laget placerar sig på en nedflyttningsplats med endast åtta poäng på kontot. Den stora boven hittills har utan tvekan varit försvarsspelet, som inte alls fungerat. 17 insläppta mål på 10 matcher är faktiskt näst sämst i ligan så här långt efter Mirandes. Nu höll de nollan mot Almeria (0-0) i senaste omgången förvisso men Almeria är i gungning och har inte alls samma flow som Las Palmas. Till söndagens match har Deportivo dessutom riktigt tunga avbräck i det defensiva ledet då varken David Simon, Luis Ruiz, Michele Somma, Francisco Montero eller Vassilios Lampropoulos kommer till spel. När dessutom Shibasaki och Mollejo saknas på grund av landslagsuppdrag så är det ett väldigt svagt lag som Deportivo kommer ställa på benen här.

Las Palmas har kalasform för dagen och med Jonathan Viera i spetsen så tror jag att de gör minst två mål framåt här på ett riktigt vingklippt Deportivo. Mitt speltips blir:

  • Match: Las Palmas – Deportivo La Coruna
  • Speltips: Las Palmas över 1,5 mål
  • Odds: 2.70 @ 888sport
  • Insats: 3/5 units
  • Spelstopp: 21:00
  • Speltips 2: Jonathan Viera målskytt
  • Odds: 3.00 @ 888sport
  • Insats: 2/5 units

Jonathan Viera är som redan sagt helt överlägsen på den här nivån och ständigt farlig framåt. Han har en riktigt vass frisparksfot och tar dessutom straffarna. Ett givet lir!

/e@sy

Kommentera