Speltips: Celta Vigo – Athletic Bilbao 6/10

speltips-celta-vigo-athletic-bilbao

Match på Balaidos under söndagen där Celta Vigo ska försöka vända på sin negativa trend mot Athletic Bilbao. Det brukar bli underhållande matcher lagen emellan och jag tycker att oddset för ett överspel är väldigt lockande här.

Celta Vigo har inte alls fått den start de önskat då laget placerar sig långt ner i tabellen med endast sex inspelade poäng. Den stora boven har varit målskyttet med endast fyra mål framåt, vilket är en usel siffra med tanke på den uppsättning offensiva spelare som finns i truppen. Iago Aspas står fortfarande på noll gjorda mål och nyförvärvet Santi Mina har endast hittat rätt en gång. Men jag tycker ändå att chanser skapas så det borde inte dröja innan det lossnar för Celta Vigo. Iago Aspas hade en liknande period under fjolårssäsongen men landade ändå på 20 mål till slut, så det kommer. Defensivt tycker jag däremot inte att Celta Vigo ser särskilt vassa ut och i dagens match tror jag inte den prioriteras, vilket är otroligt farligt mot ett kontringsstarkt bortalag.

Athletic Bilbao har fått en mycket fin start på säsongen då laget placerar sig på en 7:e plats i tabellen med tolv inspelade poäng. Nyckeln till framgång har varit det defensiva spelet då baskerna är det lag som släppt in minst mål så här långt i ligan, endast tre stycken. Jag tycker dock inte att försvarsspelet varit så lysande som siffrorna vill visa, speciellt inte på bortaplan. De har släppt in mål i två av tre matcher på bortagräs och släppte även till väldigt många målchanser mot Mallorca (1-0), där de trots allt höll nollan till slut. Unai Simon har verkligen storspelat i målet och det lär han inte göra match efter match.

Med den start som Celta Vigo fått så tror jag att de kliver på ordentligt för tre pinnar idag. Det borde ge oss en öppen matchbild och då måste vi bara gilla det odds som erbjuds för överspelet. Mina två speltips blir:

  • Speltips 1: Över 2,5 mål
  • Odds: 2.60 @ 888sport
  • Insats: 3/5 units
  • Speltips 2: Iago Aspas målskytt
  • Odds: 3.10 @ 888sport
  • Insats: 1/5 units

/e@sy

Kommentera