Speltips: Real Sociedad – Getafe 6/10

speltips-real-sociedad-getafe

Fina matcher från La Liga under söndagen där vi bland annat bjuds på Real Sociedad – Getafe från nybyggda Anoeta. Gästerna från den spanska huvudstaden är ofta inblandade i kortglada matcher och jag tror vi kan få se en del varningar även här.

Om vi startar med att kika på lagens kortsnitt hittills denna säsong så är Real Sociedad är väldigt lugnt gäng. Med endast 12 varningar så här långt så snittar La Real strax under 2 kort per match. Det finns inte många råskinn i laget men söndagens motståndare brukar locka fram det värsta i en, då tror jag det kan bli grinigt i hemmalaget.

Kikar vi till Getafe så har det hänt desto mer på kortfronten så här långt. Hela 29 varningar ger oss ett vansinnigt kortsnitt på strax över 4 kort per match. Men det är den spelstilen Getafe har och den kommer man fortsätta med så länge den tar laget till europaspel. På tal om europaspel blev det 9 gula och 1 rött kort i veckans match mot Krasnador (2-1). I förra helgens ligamatch mot Barcelona (0-2) fick vi se 8 gula och 1 rött kort. Det säger en del.

Domare i söndagens drabbning är ingen mindre än Pablo Gonzalez Fuertes. Han snittade 5 kort per match under förra säsongen och hittills denna säsong har han snittat 6 kort per match. Enda drabbningen som inte klivit över 5,5 kort är Real Madrid – Valladolid, men där var det heller ingen matchbild som passar ett kortspel. Här kommer det svänga lite mer och det ska dessutom regna i San Sebastian under söndagen, vilket jag tycker gynnar spelet. Mitt speltips blir:

  • Match: Real Sociedad – Getafe
  • Speltips: Över 5,5 kort
  • Odds: 1.925 @ Bet365
  • Insats: 4/5 units

/e@sy

Kommentera