Speltips: Ponferradina – Las Palmas 2/10

speltips-las-palmas-fuenlabrada

Champions League i afton men vi har även fyra intressanta matcher från den spanska andraligan på menyn. Jag väljer att fokusera på Ponferradina – Las Palmas där jag tror på målkalas till fint odds.

Ponferradina har fått en ok start på säsongen med en mittenposition och tio inspelade poäng på kontot. Den fina starten är mycket tack vare spelet på hemmaplan, där laget fortfarande är obesegrade med två vinster och två oavgjorda resultat. De är oftast väldigt orädda inför de egna fansen och det kan vi även se på målproduktionen med åtta mål framåt på fyra matcher. Två av lagets bästa offensiva spelare, Kaxe och Yuri, vilade från start senast mot Elche (0-1) och det lär innebära att de startar idag. Bara tre insläppta på hemmaplan hittills men idag möter de en av ligans absolut skickligaste spelare i den offensiva delen.

Las Palmas har inte övertygat så här långt med nio inspelade poäng på de åtta inledande matcherna. Det ska dock sägas att de haft en del skadebekymmer, där bland annat anfallsstjärnan Ruben Castro går långtidsskadad. Men en annan stjärna har anlänt och han kommer dominera i Segundan, nämligen Jonathan Viera. Ett par år i Kina har kanske inte gjort honom till en bättre fotbollsspelare, men på den här nivån gör han lite som han vill. Två mål och en assist i segermatchen mot Albacete (3-2) senast säger en del. Men defensivt lär han inte bidra allt för mycket och det är en del där ölaget haft problem. De lyckades nästan kasta bort en 3-0 ledning senast och ett sådant försvarsspel håller inte i dagens match.

Ponferradina på hemmaplan brukar bli full gas framåt och det i sin tur ger Jonathan Viera och hans Las Palmas yta att arbeta på. Jag tror på en öppen matchbild här och då måste vi gilla 2.43 på överspelet. Mitt speltips blir:

  • Match: Ponferradina – Las Palmas
  • Speltips: Över 2,5 mål
  • Odds: 2.43 @ 888sport
  • Insats: 4/5 units
  • Spelstopp: 21:00

Vi testar även Jonathan Viera som målskytt till fina 3,65 hos 888sport – 2/5 units

Han är en mycket skicklig frisparksskytt och tar förmodligen även hand om straffarna. Lär vara varm i kläderna nu efter två spelade matcher.

/e@sy

Kommentera