Speltips: Eibar – Celta Vigo 29/9

speltips-eibar-celta-vigo

Ipurua står som värd för söndagens match mellan Eibar och Celta Vigo. Två lag som inlett säsongen lite knackigt och placerar sig långt ner i tabellen. Här tror jag på två lag som verkligen går för segern och det borde ge oss en underhållande match.

Eibar har inte haft någon rolig start på säsongen och det såg otroligt mörkt ut även efter 45 spelade minuter mot Sevilla i senaste omgången. 0-2 i baken och totalt utspelade. Men baskerna trummade igång på allvar i andra halvlek och vände på steken med tre raka mål. Det är det Eibar vi är vana vid att se på hemmaplan och med den segern i ryggen så tror jag att de fortsätter där de avslutade. Eibar på hemmaplan är alltid väldigt offensivt och det kan vi även se på de hemmamatcher som spelats så här långt, där båda klivit över 2,5 mål mot Espanyol (1-2) och Sevilla (3-2). Passande motstånd för målkalas även idag.

Celta Vigo har inte heller haft någon kalasstart på säsongen med sex inspelade poäng på lika många matcher. Den stora boven i dramat har utan tvekan varit målskyttet och det kan därför tyckas märkligt att jag då rekommenderar ett överspel. Men chanser saknas inte och jag är övertygad om att det kommer lossna när som helst i den biten. I senaste matchen mot Espanyol (1-1) kunde Celta Vigo haft 3-0 i paus sett till de chanser som skapades, men det var lite oskärpa i avsluten. Jag tror dock det var viktigt att Santi Mina fick sätta dit en boll i sista sekunden senast. Nu kanske han är lite mer avslappnad i avsluten och tillsammans med Iago Aspas så är de ett väldigt kapabelt anfallspar.

Det här är två lag som gillar det offensiva spelet och på Ipurua så brukar vi få se matcher som svänger åt båda håll. Jag tror stenhårt på överspelet och gillar det odds som erbjuds. Mitt speltips blir:

  • Match: Eibar – Celta Vigo
  • Speltips: Över 2,5 mål
  • Odds: 2.00 @ 888sport
  • Insats: 4/5 units
  • Spelstopp: 14:00

/e@sy

Kommentera