Speltips: Rayo Vallecano – Racing Santander 13/9

speltips-rayo-vallecan-ponferradina

La Liga är tillbaka efter landslagsuppehållet men istället för Mallorca – Athletic Bilbao så väljer jag att fokusera på den spanska andraligan. Där ska nämligen Rayo Vallecano och Racing Santander mäta sina krafter i afton och jag tycker mig hittat ett lämpligt speltips.

Rayo Vallecano har startat säsongen med en vinst, två kryss och en förlust på kontot. Hårt motstånd förvisso men jag tror att både lag och fans förväntat sig mer. Nu vänder de hem till Vallecas efter bortaförlusten mot Girona (1-3) och på den här arenan brukar det inte snålas med det offensiva spelet. Rayo brukar kasta loss ordentligt och därför har vi fått två målrika matcher när Mirandes (2-2) och Deportivo (3-1) gästat. Som jag skrivit tidigare finns det en väldigt vass offensiv hos Rayo men det defensiva håller inte samma klass och speciellt inte när de blottar sig bakåt. Advincula tillbaka efter landslagsuppdrag men jag skulle inte säga att det gör backlinjen mer stabil, snarare tvärtom. Positivt också för överspelet att anfallare Andres Martin är tillbaka efter uppdrag med spanska U21.

Racing Santander är nykomlingar i Segundan och har väl inte fått någon pangstart direkt med två poäng på de fyra inledande matcherna. Precis som hos Rayo har de stött på väldigt hårt motstånd men det är dags att plocka poäng nu om de inte vill halka efter. Snöplig förlust mot serieledande Cadiz (1-2) senast där jag tycker att Racing var minst lika bra och förtjänade en pinne. Men de tog inte vara på sina chanser som skapades och då blir det svårt att vinna matcher. Chanser skapas dock, vilket är positivt, och ser vi till det offensiva hos gästerna så har de väldigt fina spelare i den delen. Rayo kan inte ge herrar som Barral, Cejudo, Yoda och Rodriguez för mycket yta, för då kommer det smälla i baken. Hos gästerna går fortfarande Ivan Crespo, Jon Ander, Toribio och Hidalgo skadade och dessutom stryker vi ytterback Abraham Minero då han är avstängd. Helt klart bra för överspelet.

Vallecas bjuder sällan på tråkiga matcher och jag tycker det är upplagt för ännu ett målkalas här, med många fina offensiva spelare. Mitt speltips blir:

  • Match: Rayo Vallecano – Racing Santander
  • Speltips: Över 2,5 mål
  • Odds: 2.00 @ Bet365
  • Insats: 3/5 units
  • Spelstopp: 21:00

/e@sy

Kommentera