Speltips: Girona – Rayo Vallecano 8/9

speltips-girona-deportivo-la-coruna

Det tunga spelet på Almeria satt fint igår, men desto sämre gick det för överspelet i Fuenlabrada – Ponferradina där det saknades ett mål. Extra surt då vi fick bevittna en straffmiss och en bortdömt mål för en hårfin offside. Nya matcher idag dock och jag har siktat in mig på mötet Girona – Rayo Vallecano, där jag tror det offensiva kommer stå i fokus.

Girona trillade ur La Liga förra säsongen och får istället ta nya tag i Segundan. Givetvis har klubben blivit av med en hel del spelare men de signade nyligen ett nytt kontrakt med anfallaren Christian Stuani och det är givetvis en väldigt viktig kugge. Han gjorde sin första match för säsongen förra helgen och blev målskytt direkt mot Malaga (1-0). Han är ligans vassaste anfallare och tillsammans med Gual och Gallar framåt så har Girona en väldigt fin offensiv. Dessutom har de fått behålla Borja Garcia och även han håller väldigt hög klass på den här nivån. Defensivt har de hållit ihop det ganska bra så här långt men samtidigt har de ställts mot lag som inte alls har samma kapacitet som Rayo framåt. Idag får de vara väldigt bra om de ska hålla någon nolla.

Rayo Vallecano halkade också ur La Liga förra säsongen efter att ha slutat på en jumboplats. Givetvis siktar de på en återkomst till högstaligan och det har startat bra med två kryss och en vinst på de tre inledande matcherna. Det har varit en del målglada matcher och det är vad man får med Paco Jemez vid rodret. Han var själv en försvarare när det begav sig men som coach så är det oftast full fart framåt och noll tänk på det defensiva. Rayo har gjort sex mål så här långt men samtidigt har de släppt in fyra stycken, mot ganska klent motstånd. Offensivt så har de uppsättning som jag tror skulle kunna hävda sig i La Liga med spelare som Embarba, Bebe, Trejo och Alvaro Garcia, men defensivt har de fått pussla om en del och det lär därför ta sin tid innan det sätter sig ordentligt.

Girona lär knappast backa hem inför de egna fansen och Rayo Vallecano med Paco Jemez bakom spakarna kommer knappast göra det heller. Här tror jag på en väldigt öppen matchbild och då måste vi bara gilla det höga oddset för överspelet. Mitt speltips blir:

  • Match: Girona – Rayo Vallecano
  • Speltips: Över 2,5 mål
  • Odds: 2.23 @ 888sport
  • Insats: 3/5 units
  • Spelstopp: 16:00

/e@sy

SIGNA UPP HOS 888SPORT OCH TA RYGG – KLICKA HÄR!

Kommentera