Speltips: Fuenlabrada – Ponferradina 7/9

Speltips-Fuenlabrada-Ponferradina

Nykomlingsmöte på lilla Estadio Fernando Torres under lördagen där Fuenlabrada gästas av Ponferradina. Två lag som gjort en del mål så här långt och jag har goda förhoppningar om att få se ett gäng även här.

Fuenlabrada landade på en förstaplats i Segunda B förra säsongen och tog sig upp till den spanska andraligan efter ett lyckat playoff. Första slog de ut Recreativo Huelva över två möten och sedan var det Racing Santander som besegrades. Nykomlingen har även fått en mycket lyckad start i Segundan efter tre vinster på lika många matcher. Nu har inte motståndet varit det blodigaste i form av Elche (2-0), Extremadura (2-1) och Real Oviedo (2-1), men detta är ett gäng som säkert kan störa även de bästa lagen i ligan. Mycket fin målproduktion så här långt och det är något som jag tror kan bli ännu bättre när en spelare som Oriol Riera blir varm i kläderna. Frågan är dock hur de står sig defensivt nu när det vankas tuffare motstånd. Det blev lite väl offensivt inför de egna fansen senast och det kan givetvis straffa sig.

Ponferradina är precis som Fuenlabrada nykomlingar i den spanska andraligan denna säsong. Efter ett väldigt långt playoff mot Cornella, Cartagena och Hercules så stod det klart att laget flyttades upp. Inte lika bra start på säsongen som dagens motståndare men jag tror ändå att gästerna är relativt nöjda med en vinst, ett kryss och en förlust. De inledde mot två väldigt tuffa motståndare i form av Cadiz (1-3) och Zaragoza (1-1), så det är inget att snacka om. Självförtroendet bör ändå vara på topp inför det här mötet, och framförallt i det offensiva, efter förra helgens storvinst mot Tenerife (4-0). Mycket stabil insats där brassen Yuri stod för två otroligt fina mål. Han blir inte snabbare med åren men han är otroligt skicklig med bollen och det räcker långt på den här nivån. En annan offensiv spelare som jag gillar hos gästerna är Kaxe. Han kom in sent förra säsongen och har nästan snittat ett mål per match sedan dess. Defensivt höll de nollan senaste matchen förvisso, men här kommer de testas hårdare.

Räkna med ett fullsatt Estadio Fernando Torres under lördagen där Fuenlabrada lär gå för sin fjärde raka mot ganska behagligt motstånd. Det borde ge oss en öppen matchbild där jag hoppas få se minst tre mål efter 90 spelade minuter. Värt att notera också att fyra av de fem senaste lagen emellan klivit över 2,5 mål. Mitt speltips blir:

  • Match: Fuenlabrada – Ponferradina
  • Speltips: Över 2.5 mål
  • Odds: 2,40 @ Bethard
  • Insats: 2/5 units
  • Spelstopp: 20:00

/e@sy

SPELA PÅ MATCHEN HOS BETHARD – KLICKA HÄR!

Kommentera