Speltips: Malaga – Almeria 7/9

speltips-malaga-almeria

Vi är inne i ett landslagsuppehåll men den spanska andraligan rullar på som vanligt i helgen. Det vankas derby i Andalusien och ena laget har enorma bekymmer till lördagens match. Här slår vi till!

Malaga placerade sig på en tredjeplats i Segundan förra säsongen men misslyckades i playoff där Deportivo La Coruna blev för svåra. Nya tag nu och Malaga har väl inte direkt fått någon kanonstart på säsongen med en vinst, ett kryss samt en förlust på kontot. Ingen katastrof men däremot så är det fullständigt kaos i klubben, utanför planen. Många spelare har skeppats iväg och nyförvärven lyser med sin frånvaro. De hade ett riktigt starkt namn i Shinji Okazaki, men han lämnade då klubben inte hade råd helt enkelt. Ägare och presidenten Sheikh Abdullah Al Thani är därmed inte särskilt populär just nu.

Men problemen slutar inte där inför mötet med Almeria. Det är nämligen så att både Munir, Juanpi och Mikel Villanueva är på landslagsuppdrag, och dessutom är Luis Hernandez på skadelistan och högst tveksam inför helgen. Fyra riktigt tunga pjäser i Malaga och extra tufft är det att Munir saknas då det inte finns så många andra alternativ. Nu får antingen Gonzalo eller Kellyan ställa sig i målet och båda två är helt gröna på den här nivån.

Almeria landade på en mittenposition förra säsongen där de inte imponerade allt för mycket. Bättre start på denna säsong dock då laget plockat två vinster och ett kryss på de tre inledande matcherna. Mycket fin insats i senaste matchen mot Huesca (1-0) där segersiffrorna borde varit större sett till de chanser som skapades. Almeria kostade på sig att bränna en straff och hade även en boll i virket. Ett mycket kraftfullt lag inne i boxen och dessutom otroligt kontringsskickliga. Det tror jag kommer passa utmärkt mot ett Malaga på hemmaplan.

Med de problem som Malaga har på, och framförallt utanför planen, så ska de inte vara favoriter här. Jag skulle bli förvånad om det här oddset står sig till matchstart. Mitt speltips blir:

  • Match: Malaga – Almeria
  • Spel: Almeria DNB (pengarna tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 2.23 @ 888sport
  • Insats: 4/5 units
  • Spelstopp: 18:00

/e@sy

HÄMTA EN ODDSBONUS HOS 888SPORT OCH SPELA PÅ MATCHEN!

Kommentera