Speltips: Athletic Bilbao – Barcelona 16/8

speltips-athletic-bilbao-barcelona

Äntligen dags för lite fotboll från La Liga! Vi sparkar igång det hela under fredagskvällen med det fina mötet Athletic Bilbao – Barcelona. Räkna med ett fullsatt San Mames och ett väldigt taggat hemmalag! Jag tror att två herrar kan bli lite väl taggade och testar därför ett kortspel på dessa.

När Barcelona kommer på besök till Bilbao så brukar det bli väldigt tuffa och täta matcher. Det är också väldigt livat på läktaren när ett storlag gästar, vilket tänder spelarna lite extra mycket. Kikar vi på de fem senaste matcherna lagen emellan på San Mames så har vi även ett skyhögt snitt på strax över 8 kort på match. Får vi så många kort idag så tror jag garanterat att någon av mina gubbar plockar en ostskiva.

Vi startar med Yuri Berchiche som kom till Athletic från PSG förra säsongen. En mycket duktig vänsterback men ibland kan det vara si och sådär med tajmingen i duellerna, speciellt mot bättre lag. Han drog på sig 9 gula och 1 rött kort under förra säsongen och på försäsongen fick han ett direkt rött kort i matchen mot Roma (2-2) efter en väldigt ful tackling. Han kommer troligtvis ställas mot Ousmane Dembele idag och med tanke på hur fransmannen såg ut mot Napoli (4-0) senast så lär Berchiche få en del att göra.

Min andra gubbe i matchen är mittback Yeray Alvarez, som funnits i klubben sedan 2014. Han har haft en del hinder på vägen, bland annat testikelcancer, men kom tillbaka på allvar under förra säsongen och fick en hel del speltid. En bra mittback men han är precis som Berchiche lite väl het i duellerna emellanåt. 10 gula kort under förra säsongen och två av dessa plockade han just i ligamatcherna mot Barcelona. Ingen Inigo Martinez på mittbacken idag och då får Yeray ta lite extra ansvar, vilket passar kortspelet bra tycker jag.

Ska vi kolla på domaren i kvällens match så är det Carlos Del Cerro Grande som håller i pipan. Han snittade exakt 4,5 gula kort under fjolårssäsongen och kastade ut 3 röda kort under totalt 19 matcher. Han dömde även det här mötet förra säsongen där han då landade på 6 gula och 1 rött kort.

Det kommer bli bra tryck på San Mames idag och det lär pumpa upp hemmaspelarna ordentligt. Jag tror att både Yeray och Yuri taggar igång lite extra och när det nu är tuffast möjliga motstånd på andra sidan så finns det risk att de kommer in snett eller hamnar på efterkälken. Mina speltips till kvällen blir:

Yuri Berchiche får ett kort till 3.50 @ 888sport – 2/5 units

Yeray Alvarez får ett kort till 3.20 @ 888sport – 2/5 units

/e@sy

HAR NI INGET KONTO HOS 888SPORT? KLICKA HÄR OCH HÄMTA EN BONUS!

Kommentera