Inför La Liga 2019/2020 – Sevilla

speltips-sevilla

Sevilla landade på en sjätteplats under fjolårssäsongen och knep därmed en plats till Europa League. Med det att fokusera på, tillsammans med ligaspelet, så tycker jag att det luktar flopp om Sevilla som inte haft något bra fönster så här långt.

Nyförvärv

Lopetegui (Tränare)

Dabbur (Salzburg)

Diego Carlos (Nantes)

Joan Jordan (Eibar)

Luuk de Jong (PSV)

Jules Kounde (Bordeaux)

Lucas Ocampos (Marseille)

Reguilon (Real Madrid)

Fernando (Galatasaray)

Oliver Torres (Porto)

Rony Lopes (Monaco)

Nemanja Gudelj (Guangzhou)

Tappat

Mercado (Al Rayyan)

André Silva (Milan)

Gonalons (Roma)

Rog (Nápoles)

Muriel (Atalanta)

Promes (Ajax)

Marc Gual (Girona)

Sarabia (PSG)

Soriano (Leganes)

Amadou (Norwich)

Wöber (Salzburg)

Ben Yedder (Monaco)

Carlos Fernandez (Granada)

Roque Mesa (Leganes)

Kommentar: Sportchef Monchi har inte legat på latsidan kan vi konstatera när vi kikar på spelare (och tränare) som lämnat och tillkommit. Han har haft några otroligt framgångsrika säsonger i Sevilla tidigare, men jag tror det blir platt fall den här gången. Pablo Sarabia har lämnat för PSG och det tycker jag var laget bästa spelare under fjolåret med sina 12 mål och 13 assist. Flest assist i hela ligan tillsammans med en viss Leo Messi. Förutom Sarabia så har de även förlorat anfallaren Wissam Ben Yedder. Fransmannen blev lagets bästa målskytt förra säsongen på 18 mål och är givetvis ett tungt tapp. Kikar vi på spelare in i truppen så väljer jag att nämna Joan Jordan och Oliver Torres. Två riktigt bra spelare men de gör knappast 30 mål tillsammans, som Sarabia och Ben Yedder gjorde förra säsongen. Nya tränaren Lopetegui har verkligen något att bita i här.

/e@sy

Kommentera