Speltips Leganes – Espanyol 12/5

speltips-leganes-espanyol

Två omgångar återstår av La Liga och det är en hård kamp kring europaplatserna med många lag inblandade. Två av dessa är Leganes samt Espanyol och dessa drabbar samman på Estadio Municipal de Butarque under söndagskvällen. Båda lagen är piskade att vinna om europa-drömmen ska hållas vid liv och därför borde vi få se offensivt spel med många mål.

Leganes har gjort det riktigt bra den här säsongen då laget placerar sig på en 12:e plats i tabellen med 45 inspelade poäng. De säkrade ett nytt kontrakt i och med bortasegern mot Sevilla (3-0) i senaste omgången och nu kan de istället blicka uppåt i tabellen. Med fem poäng upp till en europaplats är det inte särskilt troligt att Leganes spelar i Europa League nästa säsong, men chansen finns så laget lär gå hårt för seger här. Jag gillar även det offensiva hos hemmalaget där firma En Nesyri och Braithwaite är ett riktigt vasst anfallspar. De stod bakom segern senast och lär även vaska fram chanser här. Ruben Perez är tveksam till spel men i övrigt har Leganes inga större bekymmer.

Espanyol har gått riktigt starkt den senaste perioden och klivit upp till en 9:e plats i tabellen med 47 inspelade poäng. I allra högsta grad inblandad i kampen om europaplatserna men det kommer nog krävas två raka segrar nu om det ska bli spel i Europa League. Offensivt att vänta från gästerna med andra ord och det är en offensiv som sett riktigt stark ut mot slutet. De har faktiskt gjort mål i sju raka matcher och senast gjorde de hela tre stycken på ett försvarsstarkt Atletico Madrid (3-0). Defensivt höll de förvisso nollan senast men det är ingen defensiv som imponerat med insläppt mål i elva raka matcher innan det. Rosales fortsatt tveksam till spel men i övrigt ser det bra ut hos gästerna.

Med tanke på förutsättningarna så borde vi få se två offensiva lag i den här matchen som lär gå hårt för segern. När vi då erbjuds dubbla pengarna för minst tre mål i matchen så slår vi till.

  • Match: Leganes – Espanyol
  • Speltips: Över 2,5 mål
  • Odds: 2.00 @ 888sport
  • Insats: 3/5 units

/e@sy

HÄMTA EN ODDSBONUS HOS 888SPORT – KLICKA HÄR!

Kommentera