Speltips: Alaves – Real Sociedad 4/5

speltips-alaves-real-sociedad

Det vankas derby på Estadio Mendizorrotza under lördagen då Alaves gästas av grannen Real Sociedad. Två lag som är inblandade i striden om europaplatserna så vi kan därför förvänta oss full gas här och förhoppningsvis en massa mål.

Alaves har stått för en fullt godkänd säsong så här långt då laget placerar sig på en 8:e plats i tabellen med 47 poäng på kontot. Tre omgångar återstår och med tanke på att Alaves har Valencia på bortaplan kvar att möta så blir de två återstående hemmamatcherna otroligt viktiga. Tre poäng upp till Athletic Bilbao på sista europaplats i nuläget så vi kan räkna med att hemmalaget kliver på hårt för seger i det här mötet. Inte det mest målglada laget på hemmaplan men här kommer de ställas inför en motståndare som också kommer gå hårt för tre poäng, vilket bör ge hemmalagets offensiva spelare en hel del yta att arbeta på. Två defensiva frågetecken i Ely och Maripan men i övrigt ser Abelardo ut att kunna mönstra en stark elva.

Real Sociedad har varit väldigt mycket upp och ner den här säsongen. Med den trupp som klubben har så trodde jag att de skulle finnas med i toppen av tabellen och slåss om en europaplats. Nu har de fortfarande chans att nå en europlats förvisso men med sex poäng upp till Athletic Bilbao så är det rent hus som gäller i de tre sista omgångarna om den drömmen ska bli verklighet. Ett La Real som kommer tåga framåt med andra ord och ser vi till det offensiva hos gästerna så är den mycket stark, med 41 mål framåt hittills denna säsong. Defensivt är det dock inte lika stabilt och när de nu måste jaga seger så lär den inte bli bättre. Llorente och Illaramendi är tillbaka i träning men oklart om de kommer till spel här.

Båda lagen kommer gå hårt för tre pinnar i det här derbyt och det borde ge oss en match där det svänger hejvilt. När vi då erbjuds fina 2.30 för minst tre mål i matchen så måste vi kliva in.

  • Match: Alaves – Real Sociedad
  • Speltips: Över 2,5 mål
  • Odds: 2.30 @ 888sport
  • Insats: 4/5 units

/e@sy

SÄTT IN 100 KR OCH SPELA MED 600 KR – GÅ MED IDAG!

Kommentera