Speltips: Athletic Bilbao – Alaves 27/4

speltips-athletic-bilbao-alaves

Lördagens spanska fotboll sparkar igång kring lunch och vi har ett baskiskt derby på menyn då Athletic Bilbao tar emot Alaves hemma på nya San Mames. Ohyggligt viktiga poäng på spel och även fast detta brukar vara ett ganska vänskapligt derby så tror jag på tuffa tag med tanke på vad som står på spel.

Om vi kikar till förutsättningar inför detta derby så är det väldigt viktiga poäng på spel i dagens möte. Vi hittar Athletic Bilbao på sista europaplats och tre poäng bakom så skuggar Alaves på en åttonde plats. Med bara fyra omgångar kvar så kommer lagen gå över lik för att lägga beslag på poängen i denna match.

Athletic Bilbao har dragit på sig 108 varningar den här säsongen och det ger oss ett högt snitt på strax över 3 kort per match. Ganska utspritt över laget men mittback Inigo Martinez är den som toppar på sina 12 gula kort. Bollar vi över till Alaves så har de plockat på sig 87 varningar så här långt, vilket ger oss ett snitt på strax över 2,5 kort per match. Hos gästerna är det Pina och Laguardia som dragit på sig flest kort och de lär nog vara lite extra taggade när det vankas derby.

Domare i matchen är Jesus Gil Manzano och det är en herre som funnits med i högstaligan under en längre period. Snittar höga 6,2 kort per match den här säsongen och han är även den domare som slängt ut flest röda kort denna säsong, sex till antalet. Det känns som en perfekt domare till kortspelet när det är derby och heta känslor.

Viktiga poäng på spel och en kortglad domare. Här borde vi kunna få se en hel del ostskivor i luften!

  • Match: Athletic Bilbao – Alaves
  • Speltips: Över 6,5 kort
  • Odds: 1.98 @ 888sport
  • Insats: 2/5 units

/e@sy

HÄMTA EN ODDSBONUS HOS 888SPORT IDAG – KLICKA HÄR!

Kommentera