Speltips: Alaves – Valladolid 19/4

speltips-alaves-valladolid

Fredagsmatch från La Liga och denna vecka beger vi oss mot norra Spanien och närmare bestämt Estadio Mendizorrotza. Defensiva avbräck hos de båda lagen gör att jag tror på en del mål i mötet.

Alaves har gått riktigt tungt den senaste tiden med tre förluster och ett kryss på de fyra senaste matcherna. Trots detta så är laget i allra högsta grad med i kampen om en EL-plats. Avståndet upp till Athletic Bilbao på sista europaplats är nämligen bara en poäng. Men det är tajt kring dessa platser så det gäller att hoppa upp på vinnarspåret nu, vilket borde öppna för ett offensivt hemmalag. Kikar vi till det offensiva så har de inte direkt öst in mål under säsongen men de brukar skapa en hel del inför de egna fansen och dagens motstånd är inte det vassaste. Defensivt brukar det vara stabilt men till dagens match stryker vi två tunga pjäser i Duarte och Laguardia som båda är avstängda. Två givna startspelare och det lär sätta sina spår.

Valladolid har precis som Alaves gått riktigt tungt den senaste perioden med två inspelade poäng på de två senaste matcherna. De hade Getafe (2-2) på gaffeln i förra omgången men åkte på en blytung straff i slutminuten som förvandlade tre poäng till endast en. Segrar är precis det som gästerna behöver i det här läget då de halkat ner till en nedflyttningsplats i tabellen med en poäng upp till Celta Vigo på säker mark, så jag tror inte att Valladolid nöjer sig med kryss här. Inte den bästa offensiven i ligan men jag tycker det såg riktigt intressant ut senast och det kan de nog spinna vidare på här. Defensivt ingen katastrof men till dagens match är defensiva mittfältaren Alcaraz avstängd och det tycker jag är ett blytungt tapp. I övrigt inga större bekymmer.

  • Match: Alaves – Valladolid
  • Speltips: Över 2 mål (asian)
  • Odds: 1.84 @ 888sport
  • Insats: 2/5 units

/e@sy

500% BONUS UPP TILL 500KR – BLI MEDLEM HOS 888SPORT!

Kommentera