Speltips: Valladolid – Getafe 14/4

speltips-valladolid-getafe

Fem matcher från La Liga under söndagen och vi inleder på Estadio José Zorrilla där Valladolid tar emot Getafe. Gästerna från den spanska huvudstaden har gått otroligt starkt under säsongen och ska ses med goda chanser här.

Valladolid krigar som väntat i den nedre regionen av tabellen och placerar sig just nu på en 17:e plats. Säker mark förvisso men Villarreal under strecket har exakt lika många poäng på kontot. Det är med andra ord ett pressat hemmalag som kliver ut inför de egna fansen och spelet har inte sett bra ut den senaste tiden. Visst skapade de en del chanser hemma mot Sevilla (0-2) i den senaste omgången men försvarsmässigt var det ingen höjdare och det kommer Getafe dra nytta av. Valladolid är också en av seriens sämsta hemmalag med endast 13 poäng på 15 matcher. Nacho tillbaka från avstängning och inga nya bekymmer hos hemmalaget.

Getafe har haft en otrolig utväxling den här säsongen då laget placerar sig på en fin 5:e plats i tabellen. Nu gick Sevilla om efter segern igår, men vid vinst idag så har vi alltså Getafe uppe på en plats till Champions League. Truppmässigt så är det inte många som sticker ut i Getafe men det är ett lag som jobbar otroligt hårt för varandra och det har givit resultat. Självförtroendet är på topp med endast en förlust på de fem senaste och jag tycker att Getafe gör sina bästa matcher på just bortaplan. Här kan de ligga defensivt och vänta in rätt läge för att straffa ett allt för offensivt Valladolid. Mata är otroligt löpstark och jag tror även att vindsnabba Angel får chansen från start idag efter sitt mål senast. Mittback Cabrera är fortfarande skadad men Bruno är ett minst lika bra alternativ på den positionen.

  • Match: Valladolid – Getafe
  • Speltips: Getafe
  • Odds: 2.35 @ LeoVegas
  • Insats: 2/5 units

/e@sy

Kommentera