Speltips: Real Sociedad – Eibar 14/4

speltips-real-sociedad-eibar

Estadio Anoeta bjuder in till baskiskt derby under söndagen då Real Sociedad gästas av grannen Eibar. Två lag som jagar en europaplats och därför tror jag på en öppen match där båda lagen går hårt för tre poäng. När vi dessutom har en del defensiva avbräck så tycker jag att det luktar mål!

Real Sociedad har inte haft någon pangsäsong direkt då laget placerar sig på en 11:e plats i tabellen med 40 poäng på kontot. Men trots den bleka tabellplaceringen så är det endast fem pinnar upp till sista europaplats och det är givetvis dit man siktar nu. Endast seger som gäller med andra ord och på hemmaplan brukar inte La Real hålla tillbaka. Det svängde otroligt mycket i senaste hemmatchen mot Real Betis (2-1) och jag tror på en liknande matchbild här. Kikar vi till avbräck hos hemmalaget så är det fortfarande osäkert om Willian Jose kommer till spel. Han åkte på ett rött kort senast men Sociedad har överklagat beslutet så han kan komma att få spela här. Spelar gör dock inte Moreno, Rodrigues, Illarramendi, Zurutuza, Merquelanz eller Januzaj.

Eibar har precis som Sociedad en något blygsam tabellplacering då laget är på 13:e plats just nu. Men som jag redan nämnt är det väldigt jämnt i La Liga och för Eibar är det endast sex poäng upp till en europaplats. Det innebär att även gästerna kommer gå hårt för tre poäng här och Mendilibar är ingen tränare som brukar hålla tillbaka sina mannar. De stod upp riktigt bra mot Real Madrid (1-2) i senaste omgången men fick se sig besegrade till slut efter ett sent mål från Benzema. Defensiva problem inför det mötet och problemen har knappast blivit mindre nu. Ramis klev nämligen av skadad och sedan tidigare har de även Ruben Pena, Arbilla, Pape Diop och Bigas på skadelistan. Väldigt tunga avbräck för det defensiva.

  • Match: Real Sociedad – Eibar
  • Speltips: Över 2,5 mål
  • Odds: 1.95 @ Betsson
  • Insats: 4/5 units

/e@sy

betsson oddsbonus

Kommentera