Speltips: Girona – Villarreal 14/4

speltips-girona-villarreal

Viktiga poäng på spel när Girona och Villarreal drabbar samman på
Estadio Municipal de Montilivi under söndagskvällen. Två lag som haft stora bekymmer i det defensiva spelet den senaste tiden och jag hoppas att det fortsätter här.

Girona var uppe och nosade på en europaplats tidigare på säsongen men nu är det ett helt annat läge hos katalanerna. Fyra förluster på de fem senaste matcherna gör att de halkat ner till en 14:e plats i tabellen, med endast fyra poäng till godo på just Villarreal under strecket. Det är en hel del som spökat den senaste tiden men framförallt det defensiva spelet. Girona har släppt in nio mål på de fem senaste matcherna och då blir det svårt att vinna matcher. Extra illa är det på hemmaplan där Girona har en tendens att bli lite väl offensiva. Av de 43 mål laget släppt in så har 25 av dessa släppts in på Montilivi. Vi har även en del defensiva bekymmer till dagens match då både Aday, Planas, Bernardo och Granell saknas.

Villarreal har inte haft någon rolig säsong så här långt då den gula ubåten placerar sig under nedflyttningsstrecket på en 18:e plats. De kändes lite på gång med två raka ligasegrar men efter detta har det endast blivit en poäng på de tre senaste matcherna. Precis som hos Girona är det försvaret som inte fungerat då de släppt in tio mål på de fyra senaste matcherna. Förvisso fyra insläppta mot Barcelona (4-4) men Villarreal har visat att de har svårt att hålla tätt även mot sämre lag. Tio insläppta på de fyra senaste alltså, men faktum är att Villarreal gjort lika många mål framåt på dessa matcher. De har fått snurr på det offensiva och med spelare som Ekambi och Chukwueze så går det undan i kontringarna. Även hos gästerna är det defensiva bekymmer då varken Bonera, Fuego eller Victor Ruiz kommer till spel.

  • Match: Girona – Villarreal
  • Speltips: Över 2,75 mål
  • Odds: 1.91 @ Comeon
  • Insats: 3/5 units

/e@sy

Kommentera