Speltips: Girona – Valencia 10/3

speltips-girona-valencia

Estadio Municipal de Montilivi bjuder in till match under söndagen då Girona och Valencia gör upp om tre poäng. Hur poängen fördelas låter jag vara osagt men jag tror att båda lagen har goda chanser att hitta nätet.

Girona har fått upp ångan efter en något sämre period och plockat sju poäng på de tre senaste omgångarna. Imponerande insats mot Rayo Vallecano (2-0) i senaste omgången och dessutom har de även plockat ner Real Madrid (2-1) på bortagräs för tre omgångar sedan. Lite snurr på målskyttet och framförallt är det Stuani som börjat hitta nätmaskorna igen, vilket är otroligt viktigt. De är honom de förlitar sig på och han är otroligt stark inne i boxen. Defensivt har de också varit bra den senaste tiden men på hemmaplan slarvar de lite mer och dessutom så saknas fortfarande mittback Juanpe. Mot ett kontringsskickligt Valencia får de verkligen se upp.

Valencia har varit starka en längre period nu då laget endast har en förluster på de 15 senaste matcherna om vi räknar in ligan, cupen och Europa League. Dock alldeles för många oavgjorda resultat för att laget ska avancera ordentligt i tabellen. Nu placerar de sig utanför europaplatserna och vill de nå Champions League så duger det inte med kryss. Getafe är just nu nio poäng framför så det gäller att Valencia rör på sig innan det är för sent. Offensivt har de många fina spelare och kikar vi till bortaplan så har de gjort mål i fem raka ligamatcher, mot relativt tufft motstånd. Vänder vi på det så tycker jag även att försvarsspelet sett bra ut, men det är framförallt på hemmaplan. Insläppt mål i fem raka bortamatcher och det kan vara lite virrigt i den delen på resande fot.

  • Match: Girona – Valencia
  • Speltips: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1.91 @ ComeOn
  • Insats: 2/5 units

/e@sy

Kommentera