Speltips Celta Vigo – Real Betis 10/3

speltips-celta-vigo-real-betis

Söndagens La Liga drar igång på Balaidos där Celta Vigo gästas av Real Betis. Hemmalaget har inte visat upp något större spel den senaste tiden och jag tror att det blir tufft att plocka några poäng mot ett skickligt Betis.

Celta Vigo har inte haft någon rolig säsong så här långt. Laget placerar sig på en 17:e plats i tabellen och är i allra högsta grad indragna i nedflyttningsstriden. Helt klart ett gigantiskt avbräck att anfallsstjärnan Iago Aspas missat många matcher den senaste tiden, men det är inte målskyttet som är lagets stora bekymmer. De snittar dryga 1,7 insläppta mål per match och då blir det givetvis väldigt svårt att plocka trepoängare. Nu har det varit en mer defensiv taktik den senaste tiden men det är inget som varit vägvinnande då laget kommer in till dagens match med tre förluster och ett kryss i ryggen. Hoppas givetvis på en effekt av Fran Escriba som ny tränare men jag tror det blir för tufft här.

Real Betis finns med på övre halvan av tabellen och slåss om att spela ute i europa även nästa säsong. Det är endast en pinne upp till ärkerivalen Sevilla på sista EL-plats och vill de sikta på Champions League så gäller det att vinna här och knappa in på starkt gåendes Getafe. Ett Getafe (1-2) som de förlorade mot i senaste omgången, men jag tycker att de grönvita är lite vassare på bortagräs än hemma på Benito Villamarin. På hemmaplan rullas det boll utan att det händer något alls, på bortaplan är det lite rakare om mer kontringsfotboll. Celta Vigo är också ett lag som spelar med ett ganska stort bollinnehav så här tror jag inte Betis behöver ta tag i taktpinnen, vilket borde pass fint. Inga större avbräck hos gästerna som kan ställa en stark elva på planen.

  • Match: Celta Vigo – Real Betis
  • Speltips: Real Betis (oavgjort inget resultat)
  • Odds: 2.10 @ LeoVegas
  • Insats: 2/5 units

/e@sy

Kommentera