Speltips: Athletic Bilbao – Espanyol 8/3

speltips-athletic-bilbao-espanyol

Fredagsmatch från La Liga och denna vecka beger vi oss till San Mames där Athletic Bilbao gästas av Espanyol. Jag förväntar mig ett offensivt hemmalag i den här matchen och tycker mig hittat ett vettigt speltips till den matchbilden.

Athletic Bilbao har gått ganska starkt den senaste tiden och placerar sig på en 12:e i tabellen. Blygsam placering men det är otroligt jämnt i årets lag liga då baskerna endast har fyra poäng upp till Sevilla på en sista europaplats. En plats som de nu jagar och på hemmaplan brukar vi alltid få se ett väldigt offensivt Athletic. Jag är ganska säker på att de tar tag i spelet här och mot ett defensivt Espanyol så lär de få svinga bollar från kanterna för att leta sig in. Det finns många nickstarka herrar hos hemmalaget så hörnor tror jag att de mer än gärna tar. Vi kan även se att de fixat den här linan i de fyra senaste hemmamatcherna.

Espanyol har gått riktigt starkt den senaste tiden och klättrat sig upp till en 13:e plats i tabellen, på samma poäng som kvällens motståndare. Men det är främst på hemmaplan som poängen plockats där de faktiskt är femte bäst i hela ligan. Mindre smickrande siffror på bortaplan och med det självförtroendet så är jag ganska säker på att gästerna backar hem från start här. Dessutom saknar de tunga pjäser i David Lopez, Sergi Darder, Borja Iglesias och Didac, så jag tror vi får se en tung press från Athletic i afton.

  • Match: Athletic Bilbao – Espanyol
  • Speltips: Hemmalaget över 5,5 hörnor
  • Odds: 1.72 @ LeoVegas
  • Insats: 3/5 units

/e@sy

Kommentera