Speltips: Valencia – Real Sociedad 10/2

speltips-valencia

Fint möte på Mestalla under söndagen då Valencia tar emot Real Sociedad. Två lag som jagar en europaplats och säkerligen är väldigt intresserade av tre poäng. Styrkan ligger i det offensiva och därför förväntar jag mig att vi får se en del mål efter 90 minuter spelade.

Valencia har visat en ganska fin form den senaste tiden och klättrat upp till en 8:e plats i tabellen. Två vinster och två kryss på de fyra senaste där de tog en imponerande poäng borta mot Barcelona (2-2) i förra omgången. De börjar nu få snurr på målskyttet och det blev även två mål i veckans cupmatch mot Real Betis (2-2). Defensivt så ser det inte lika roligt ut och det är en defensiv som blir lite lidande på hemmaplan där de trycker på lite extra framåt. Sociedad är ett mycket skickligt kontringslag så här får Valencia verkligen se upp. En del defensiva avbräck hos hemmalaget idag då varken Gabriel eller Diakhaby kommer till spel. Vilket givetvis gynnar överspelet. Något annat som gynnar spelet är att Guedes är redo igen efter långtidsskada.

Real Sociedad har också visat en fin form den senaste tiden och skuggar Valencia i tabellen, där endast målskillnad skiljer lagen åt. Tre vinster och två kryss på de fem senaste, där de bland annat tagit en tung skalp på bortaplan mot Real Madrid (2-0). Målformen är mycket god och någon som varit extra het är Willian Jose, med fem mål på de sex senaste matcherna. Inte den bästa kontringsspelaren hos baskerna men med Oyarzabal och Januzaj på varsin sida om sig så kommer brassen få sina lägen inne i boxen, där han är otroligt stark. Hos gästerna stryker vi Gorosabel och Merquelanz på grund av skador, vilket inte är några större avbräck.

Det här kommer säkerligen bli en underhållande match med högt tempo åt båda håll. Lagen har en otrolig styrka i det offensiva och därför blir mitt speltips:

  • Match: Valencia – Real Sociedad
  • Speltips: Över 2,5 mål
  • Odds: 2.05 @ LeoVegas
  • Insats: 3/5 units

/e@sy

Kommentera