Speltips: Athletic Bilbao – Barcelona 10/2

speltips-athletic-bilbao-barcelona

Söndagens La Liga avslutas på härliga San Mames där Athletic Bilbao gästas av serieledande Barcelona. Gästerna är givetvis favoriter men jag tror att Athletic kan stå upp bra och göra minst ett mål framåt. Har hittat ett speltips till fint odds som borde passa den förväntade matchbilden.

Athletic Bilbao har väl inte haft någon lysande säsong från sin 13:e plats i tabellen. Men de låg faktiskt och sniffade på en nedflyttningsplats för inte så längesedan, så formen är det inge större fel på. Förlust i derbyt mot Real Sociedad (1-2) senast förvisso men innan det hade baskerna poäng i sju raka matcher, fördelat på fyra vinster och tre kryss. Mål i fem raka hemmamatcher och jag tycker de borde kunna hota ett ganska tröttkört Barcelona här. Williams är vindsnabb och sedan har de även spelare som kan hota i luftrummet, där jag tycker att Barcelona har en del bekymmer. Aduriz finns inte med i dagens matchtrupp men han har missat många matcher den här säsongen och Athletic har gjort mål ändå. Värre då att högerback Capa är avstängd då jag ser honom som en bättre defensiv spelare än De Marcos.

Barcelona har haft en mycket bra säsong så här långt då katalanerna toppar tabellen med fem pinnar till godo på Atletico Madrid. Dessutom har katalaner spelat en match mindre. Svag insats hemma mot Valencia (2-2) i senaste ligaomgången och jag tycker inte heller att de såg som bäst ut i cupen mot Real Madrid (1-1). Mål framåt produceras oftast men försvarsspelet har darrat ordentligt. Det här blir lagets femte match på två veckor och bredden i det defensiva är inte den bästa. Till den här matchen så har de dessutom bekymmer i de bakre ledet. Umtiti går fortfarande skadad, Jordi Alba är avstängd och städgumman på mitten, Arthur, är även han skadad. Inga större avbräck framåt dock så jag räknar iskallt med att gästerna sätter dit minst en strut här.

Matcherna från San Mames brukar sällan göra en besviken och jag tror inte vi blir besvikna som åskådare här heller. Mitt speltips blir:

  • Match: Athletic Bilbao – Barcelona
  • Speltips: BLGM + Över 2,5 mål
  • Odds: 2.05 @ Fastbet
  • Insats: 2/5 units

/e@sy

Oddsbonus

Kommentera