Speltips: Leganes – Real Betis 10/2

speltips-leganes-real-betis

Vi blickar mot söndagens matcher från La Liga där vi inleder på Estadio Municipal de Butarque med ett speltips från Leganes – Real Betis. En hel del defensiva avbräck till det här mötet och det borde öppna för lite mål till ett trevligt odds.

Leganes har stått för en klart godkänd säsong så här långt då laget placerar sig på en 13:e plats med 26 inspelade poäng. Lite trassel med målskyttet i början på säsongen men de har nu hittat ett riktigt fint anfallspar i En-Nesyri och Braithwaite, som öst i mål på slutet. Leganes har gjort sju mål på de fem senaste matcherna och det är enbart tack vara dessa herrar. Jag tycker även att Leganes ändrat lite taktik på slutet med lite mer offensiv touch. I förra omgången mot Rayo Vallecano (2-1) pressade de riktigt högt upp i planen och jag kan inte tänka mig att de väljer att backa hem nu när de spelar på hemmaplan. Högerback Nyom är avstängd efter sitt korkade röda kort senast och det tycker jag är ett tufft avbräck. Han gör en del dumma saker emellanåt men det är en spelare som är svår att ta sig förbi.

Real Betis har haft en lyckosam säsong så här långt då andalusierna placerar sig på en 6:e plats i tabellen. Det är endast fyra pinnar upp till en CL-plats just nu, där ärkerivalen Sevilla placerar sig. Tung skalp i senaste omgången mot Atletico Madrid (1-0), i en match som inte direkt innehöll massor av målchanser. Men Atletico bjuder sällan på någon yta och Betis hade lite av samma tänk i det mötet. Mer avslappnat här tror jag och gästerna har dessutom en hel del avbräck i det defensiva inför resan till Madrid. Ska även tilläggas att de har en cupmatch i benen och bredden i försvarslinjen är inte den bästa. Junior och Mandi är avstängda mot Leganes och vi sätter även ett stort frågetecken för Bartra som utgick efter 9 minuter mot Valencia (2-2).

Leganes visade en hel del i det offensiva mot Rayo senast och därför tror jag att detta kan bli en ganska underhållande match, mot ett defensivt vingklippt Betis. Mitt speltips blir:

  • Match: Leganes – Real Betis
  • Speltips: Över 2 mål
  • Odds: 1.92 @ LeoVegas
  • Insats: 2/5 units

/e@sy

Kommentera