Speltips: Villarreal – Getafe 12/1

speltips

Fyra matcher från La Liga under lördagskvällen och jag har siktet inställt på den sena matchen mellan Villarreal – Getafe. Det här är två lag som spelar en ganska ful fotboll och därför förväntar jag mig krig på Estadio de la Ceramica. Dessutom en perfekt domare för uppgiften!

Villarreal har dragit på sig 46 varningar så här långt under säsongen och det ger oss ett snitt på nästan exakt 2,5 kort hos den gula ubåten. Två spelare, i form av Alvaro och Gaspar, sticker verkligen ut i kortligan och glädjande nog är Alvaro tillbaka från en avstängning här. Dessutom är ytterback Jaume Costa tillbaka och det är ytterligare en herre som har svårt att hålla sig från det gula kortet. Vi ska även nämna det att Villarreal placerar sig på en nedflyttningsplats just nu, så det är extra viktiga poäng på spel. Något som jag verkligen tycker gynnar kortspelet.

Getafe är en av ligans mest varnade lag med ett snitt på exakt 3,5 kort per match så här långt. Många bovar i det här laget men jag vill framförallt lyfta fram hela backlinjen, som spelar otroligt ovårdat. Nu är förvisso Damian Suarez avstängd här men Foulquier lär ersätta och han spelar minst lika fult. Getafe är experter på att röra upp känslor hos sina motståndare och där tror jag att ett desperat och övertänt Villarreal kommer gå i fällan.

Javier Estrada Fernandez är det som håller i visselpipan här och det tycker jag är ett utmärkt val för kortspelet. Han ligger på tredjeplats när det kommer till att skicka ut varningar i La Liga den här säsongen med ett snitt på 6,2 gula kort. Dessutom har han tagit upp det röda kortet vid tre tillfällen på nio matcher. När det väl hettar till, vilket det kommer göra här, så får vi nog se en del ostskivor i luften.

En ganska hög lina här men jag tycker att det är två fulspelande lag som möts och domaren kan vi inte klaga på heller. Jag spelar därför följande:

  • Match: Villarreal – Getafe
  • Speltips: Över 6 kort
  • Odds: 1.76 @ Fastbet
  • Insats: 2/5 units

/e@sy

speltips

Kommentera