Speltips: Levante – Barcelona 10/1

speltips

Sen avspark på Estadi Ciutat de Valencia där Levante tar emot Barcelona i det första mötet utav två i Copa del Rey. Gästerna vilar många av sina stjärnor i det här mötet och dessutom väntas det bli en del rotation i startelvan från Valverde. Kan det öppna upp för minst två hemmamål kanske?

Levante har varit lite upp och ner i ligan den här säsongen men en 10:e plats och 23 inspelade poäng tror jag de är fullt nöjda med. Svag form inför den här matchen men jag tycker ändå att Levante fortsätter skapa en hel del framåt och det är en förutsättning för det här spelet. Stryk mot Barcelona (0-5) för tre matcher sedan, just på hemmaplan, men jag tycker inte att siffrorna speglar matchbilden direkt. Levante var bra med i första halvlek och skapade en del lägen, men sedan satte en viss Lionel Messi fart. Honom slipper de se idag och ska de ha någon som helst chans i returen på Camp Nou så gäller det att stänka in mål här. Vi ser även att tränare Paco Lopez tar uppgiften på fullaste allvar med en stark matchtrupp.

Barcelona har radat upp vinsterna på slutet och toppar just nu La Liga med fem poäng ner till tvåan Atletico Madrid. Det var dock svettigt i senaste ligamatchen mot Getafe (2-1) där de fick sträcka ut ordentligt för att knipa tre poäng. Ingen vidare insats i försvarsspelet i den matchen och frågan är om det blir mer stabilt i afton, då Valverde vilar viktiga kuggar i den lagdelen. Varken Pique eller Jordi Alba kommer till spel och det är två startspelare alla dagar i veckan. Dessutom så stryker vi även Rakitic, Suarez och Messi till kvällens drabbning. Utan Suarez och Messi blir det ett sämre tryck i det offensiva spelet och det borde innebära att Levante får mer att säga till om.

  • Match: Levante – Barcelona
  • Speltips: Levante över 1,5 mål
  • Odds: 2.95 @ LeoVegas
  • Insats: 2/5 units

/e@sy

Kommentera