Speltips: Villarreal – Real Madrid 3/1

speltips

Vi kliver in i 2019 och smygstartar med lite fotboll från La Liga under torsdagskvällen. Det ska nämligen spelas hängmatch på Estadio de la Ceramica där Villarreal tar emot Real Madrid. Hemmalaget har floppat så här långt och lär nu kriga ordentligt för att plocka en trepoängare inför de egna fansen. Det luktar helt klart mer kamp än skönspel här, vilket borde passa vårt speltips i matchen.

Ska vi inleda med att kika på lagens kortsnitt den här säsongen så hittar vi Villarreal på totalt 44 varningar. Det ger oss ett ganska högt snitt på 2,8 kort per ligamatch. Nu är den störste syndaren Mario Gaspar avstängd, men jag tycker det finns gott om kandidater till att plocka ett kort här. Dessutom är det fyra spelare som bara är en varning från avstängning hos den gula ubåten. Vi ska komma ihåg att de har match om tre dagar igen, borta mot Eibar, så det kan vara ett perfekt tillfälle till vila och nolla korten.

Bollar vi över till Real Madrid så hittar vi 26 varningar så här långt under ligasäsongen. Det ger oss ett snitt på låga 1,6 kort per match. Den största syndabocken hos marängerna hittar vi i Carvajal, som dragit på sig fyra varningar så här långt. Alltså bara en ostskiva från avstängning och det tycker jag är intressant inför kvällens match. Högerbacken har haft en del skadebekymmer under säsongen och det kan mycket väl vara så att Solari tänkt vila honom mot Sociedad oavsett. Då passar det utmärkt att plocka en varning i kvällens match.

Vid visselpipan i kvällens match hittar vi Pablo González Fuertes. “Domarkollen” är uppdaterad inför helgens matcher och där ser vi att han har ett snitt på exakt 5 kort denna säsong, samt att han gillar att visa det röda kortet. Fuertes var på den här arenan för drygt en månad sedan och då fick vi endast se två ostskivor i luften, men det ska vi inte dra några större växlar på. Ett cupmöte mot Almeria (8-0) där siffrorna skenade ska inte jämföras med kvällens uppgift. Här lär det bli betydligt mer hetta.

  • Match: Villarreal – Real Madrid
  • Speltips: Över 5,5 kort
  • Odds: 2,07 @ LeoVegas
  • Insats: 2/5 units

/e@sy

Kommentera